top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverArne van Royen

3 tekenen dat de nachtportier de klus succesvol gedaan zal krijgen

Bijgewerkt op: 11 apr. 2022


De Nachtportier is hét aanspreekpunt voor de gasten in de nachtelijke uurtjes. Een goede nachtportier verricht niet alleen zijn taken, maar is ook de ultieme host voor de gasten. Hij staat klaar voor zijn gasten en is niet bang om net die extra stap te zetten. Maar wat maakt een goede nachtportier? Lees hier de drie belangrijkste aspecten van een goede nachtportier.


1 Hij/zij is een top host

Als nachtportier is gastvrijheid één van de belangrijkste aspecten van de job. Het maakt niet uit hoe laat het is, de gast moet altijd de wow-factor ervaren. Hoe gaaf is het als de gast totaal verast is door de excellente service te krijgen in de uurtjes dat ze het niet verwachten? Dit is voor een goede nachtportier kinderspel. Waarom? Daar zijn we immers voor, dat is onze drive. En als je dit niet terugziet in jou nachtportier, is het wellicht tijd om een goede nachtportier te zoeken. En maak je geen zorgen, want als je deze blogpost leest is hij/zij wellicht dichterbij dan je denkt.


2 Georganiseerd en messcherp

De beste nachtportier is niet alleen aanwezig voor de gasten, hij/zij is de verlenging van jouw team in de late uurtjes. Van administratie tot het voorbereiden van het ontbijt, de nachtportier staat voor je klaar en heeft het tot in de puntjes geregeld. Als nachtportier ben je de laatste schakel voor het nulpunt van het begin van de volgende dag. Want de volgende dag moet de dayshift weer alles tot in de details verzorgd hebben voor de gasten. Een goede nachtportier helpt hierbij niet alleen mee maar bewaakt de kwaliteit.


3 Communicatie, communicatie, communicatie

Een goede nachtportier communiceert goed. Het lijkt vanzelfsprekend, maar een goede overdracht is cruciaal voor de ochtendshift. Elke gebeurtenis of gastervaring moet goed overgedragen worden van FO naar nachtportier en vice versa. Ook qua voorraad en servies is het handig om te weten waar je aan toe bent. Je wilt natuurlijk bij de dagstart natuurlijk nooit voor onverwachte verrassingen komen te staan. Is een medewerker s' nachts ziek geworden? De nachtportier neemt de ziekmelding aan en communiceert dit met de manager. Wellicht kan hij het al voor je oplossen voor je er überhaupt lucht van krijgt. Ideaal toch zo'n nachtelijke held die jouw dag net een stukje makkelijker maak.


#nachtheld #tophost #horecatijger

96 weergaven0 opmerkingen
bottom of page